Fix for Large Generic Windows being Black

Player submitted code/scripts.
Syke
Jr. Member
Jr. Member
Posts: 88
Joined: Fri Jan 22, 2016 7:03 pm

Unread post

I was really upset at having spent 1.5 million on this house only for all the windows to be black. Looks awful.

So, I tried to fix it. All I did was look at one that DID work (medium generic), extract the .sht it referenced, and renamed it. (For reference, it's shader/inviscollide.sht as the working transparent shader, and shader/e_invisible_collidable.sht that is broken). I don't know if any other houses have the same problem, but it SHOULD work for them too. Any credit would probably go to Sytner for his amazing IFF tool that made this trivial to figure out.

Before: http://imgur.com/a/DEvPu

After: http://imgur.com/a/2CZj6

I know it's probably not a super high priority, but as an RP'er I'd absolutely love it if this was fixed. Applying the fix on an individual client side basis is as simple as unzipping the shader folder into your SWG Awakening folder. A fix for everybody would require a patch through the launcher, obviously.

https://www.dropbox.com/s/y73v6v0dxb0gz ... x.zip?dl=0

(Don't need a drop box to download, when the login screen pops up just click on the bottom "No thanks, continue to view")

Thanks!


Nycrett Sandrunner
Yatta - Master Image Designer [Send me a tell for free migrations and/or ID work]
CAs/AAs/Loot/Dropoff: 3590 -5599 South of Eisley
Darkra
Jr. Member
Jr. Member
Posts: 38
Joined: Thu Jan 14, 2016 12:51 pm

Unread post

I was just thinking about this the other day! I would love for this to be fixed as well. Great submission Skyke!


Elektra
Newbie
Newbie
Posts: 7
Joined: Wed Mar 30, 2016 1:35 am

Unread post

this worked thanks


Image
Sionix
Initiate
<font color=#80FFBF>Initiate</font>
Posts: 326
Joined: Tue Aug 11, 2015 9:26 pm

Unread post

LOVE this fix!


Master Chef Sionix, Mayor of Serenity Fletcher
Disclaimer: I do NOT cook people.. well only the ones who torment me!
Visit the TIki Tavern
Serenity, Naboo 726 -5735
User avatar
dalthekel
Initiate
<font color=#80FFBF>Initiate</font>
Posts: 24
Joined: Fri Dec 26, 2014 12:51 pm
Location: Norfolk Va USA

Unread post

When i applied this to fix the windows in my Large Generic House style 2, it made the windows in my old generic house go black :(. I have creatures in all my windows and now can't see them in the old house...... I know I can get another new windowed house, but I dont wanna move all my crap ! LOL

Is there a fix to be able to see all the windowed houses without black windows?


Life is a beach, I'm just playing in the sand.
User avatar
Cynar
RETIRED*
<b>RETIRED*</b>
Posts: 2803
Joined: Sat Sep 06, 2014 6:40 am

Unread post

Client changes are strictly up to the users through the use of mods.


Cynar
Retired Founder of SWG Awakening
My posts do not reflect the current views or opinions of the Awakening staff team. Please do not mistake them for that of the Awakening staff.
Rules & Policies | ToS | Play Now | Awakening Discord | Events
User avatar
Cyclone
Administrator
<b>Administrator</b>
Posts: 508
Joined: Thu Mar 29, 2018 1:41 am
Location: Australia

Unread post

Syke wrote: Mon Feb 22, 2016 1:16 am I was really upset at having spent 1.5 million on this house only for all the windows to be black. Looks awful.

So, I tried to fix it. All I did was look at one that DID work (medium generic), extract the .sht it referenced, and renamed it. (For reference, it's shader/inviscollide.sht as the working transparent shader, and shader/e_invisible_collidable.sht that is broken). I don't know if any other houses have the same problem, but it SHOULD work for them too. Any credit would probably go to Sytner for his amazing IFF tool that made this trivial to figure out.

Before: http://imgur.com/a/DEvPu

After: http://imgur.com/a/2CZj6

I know it's probably not a super high priority, but as an RP'er I'd absolutely love it if this was fixed. Applying the fix on an individual client side basis is as simple as unzipping the shader folder into your SWG Awakening folder. A fix for everybody would require a patch through the launcher, obviously.

https://www.dropbox.com/s/y73v6v0dxb0gz ... x.zip?dl=0

(Don't need a drop box to download, when the login screen pops up just click on the bottom "No thanks, continue to view")

Thanks!
I have added this fix to the tre files, thanks for the submission.


Cyclone
SWG Awakening Administrator and Community Support Team Lead
Rules & Policies | ToS | Play Now | Awakening Discord | Events